Denken over … smaken van e-liquids

E-liquids en de tabak smaken, fruit en drank, welke neem ik, wat zijn de verschillen, kun je mengen, etc, etc.

Allemaal vragen die zomaar op kunnen borrelen als je een beginnend e-roker bent zoals ik.

Inmiddels heb ik al enige smaakjes van www.modernroken.nl geprobeerd en heb voor mijzelf ook al een voorkeur gecreëerd. Ook heb ik eens gevraagd bij andere e-rokers (die groep wordt steeds groter), hieronder de verdere beschrijvingen. Bedenk wel, het is een hele andere smaak dan het analoge roken, het is meer een benadering van de smaak!

Mocht je een “Zware Van Nelle” roker zijn geweest zoals ik, probeer dan eens de “Full Flavour”, dit is een lekkere ronde enigszins zoete smaak, zeker een aanrader!

Ben je een Marlboro man (of vrouw), kijk dan eens naar de “Red USA mix”, van wat ik gehoord heb, komt die smaak behoorlijk in de buurt.

Camel roker? “Desert ship” is echt iets voor jou. Ik heb een behoorlijke dosis kameeltjes gehad in mijn rook carrière, “Desert ship” komt wel aardig in de buurt.

“Silver” is voor de lichtere sigaret roker, ik als “zware” roker vind deze ook lekker voor tussendoor.

De gelukkige Lucky Strike roker moet eens de “Lucky Colors” proberen, deze heb ik standaard in mijn 2e E-sigaret zitten, met een paar druppels “Strong Mint” erbij, heerlijk!

Een goede vriend van me is een fervent Caballero roker geweest en is nu verknocht aan “Gold”.

update 1:

gsmoker heavy. In het begin dacht ik, vreemd smaakje. Op dit moment gebruik ik afwisselend de gsmoker full flavour, Lucky Color en nu ook de gsmoker heavy. Ook al weer zo’n aanrader dus!

update 2:

Cola! Volgens mijn vrouw volmondig JA! Een lekker smaakje dus. En probeer dan ook een een combinatie kers en cola, cherrycoke Wink

Komen we bij Exotic. Ik kan duidelijk zijn hierover, het is niet mijn smaak, althans, aangezien er toch duidelijke verschillen zijn in de smaak ervaring als je verschillende soorten clearomizers gebruikt. In een bottom coil clearomizer smaakt me deze absoluut niet, echter in een iClear16 is deze smaak net weer anders en daarmee ook wat meer aangenaam. Wat wel zo is, als je punch kent en dit lekker vindt, probeer deze eens.

 

Ik ben van plan om elke tabak smaak nog eens door te gaan en mijn bevindingen in dit artikel aan te vullen, dus hou het in de gaten!

Voor wat betreft de fruit smaken, “Cherry” en “Appel” smaken ook echt naar kers en appel, lekker voor tussendoor Smile De “Fruit Mix” schijnt ook heel lekker te zijn als je van fruitig houdt.

Ik heb hem al genoemd, “Strong Mint”, ik gebruik deze om wat bij te mixen, je hebt er niet veel van nodig om een lekkere menthol damper te krijgen.

Komen we bij mixen, hoe werkt het? Simpel! Je kunt er zowat niets aan verkeerd doen, gewoon erbij druppelen totdat je je smaak gevonden hebt. Je kunt direct in de clearomizer mixen, of je neemt een leeg flesje en mixt daarin. Wat jij het fijnste vindt Smile

Wisselen van smaken.

Als je van smaak wilt wisselen en niet voor elke smaak een andere clearomizer wilt nemen, je kunt de clearomizer ook even uitwassen, goed drogen (let hier mee op dat je alles echt droog maakt, anders kun je de heatcoils beschadigen!) en vullen met een ander smaakje. Bij een iClear16 (of iClear30) kun je de gehele clearomizer uiteen draaien, dus ook de coils,  en makkelijk alles reinigen, ook hier weer, goed drogen!. Bij de CE4+V2 even opletten, je kunt het binnenwerkje er niet uit halen, dus daarmee ook niet de wicks (lonten) even droogdeppen.

En dan nog VG of PG, to blend or not!

VG, Vegetal Glycerol, op plantaardige basis dus, een vloeistof die veel in de voedsel, make-up en medicijnen wordt gebruikt. Glycerol zit ook in je lichaam, dus dan kun je er wel van uitgaan dat dit wel snor zit Smile

PG, Propyleenglycol, ook een organische vloeistof, ook in de voeding en make-up industrie gebruikt. PG is wat minder zoet dan VG en bezorgt iets meer “throath hit” (keel kietel)

Bij www.gsmoker.nl zijn de liquids op basis van (nog) 100% VG, dit zal bij de nieuwere batches overgaan op een blend van 80% VG / 20% PG.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.