Denken over … clearomizers

Ik heb me even de tijd genomen om wat verschillende clearomizers te testen. Een grote uitgave is dit niet geweest, de meeste clearomizers van gsmoker.nl zijn vrij goedkoop en dus geen flinke hap uit mijn budget (budget is ruimer geworden door besparing op tabak etc.).

Aldus hier mijn bevindingen, let wel deze conclusies zijn zeer subjectief, het gaat namelijk over de damp ervaring welke voor iedereen uiteraard anders is.

Allereerst, de normale clearomizer (heatcoil bovenin) of bottom coil clearomizers?

Moeilijke vraag, juist door het verschil wat je krijgt in smaak ervaring is het moeilijk om te zeggen welke je het beste kunt nemen. Ik heb GSmoker Full Flavour gebruikt in een BCC en een iClear16 en deze vergeleken. Wat blijkt nu, ik vind beide lekker te dampen. In de BCC is de smaak wat lichter, duidelijker ook, als je over smaak en duidelijker kunt spreken. De smaak komt net iets anders over, een sliertje damp in het midden die heerlijk aanvoelt. (Zoals gezegd, subjectief, smaken verschillen zeer, een smaak omschrijven is zeer moeilijk, een ervaring met een smaak is nog een stapje verder. Probeer het eens voor jezelf.)

Een klein nadeel van een bottom coil clearomizer, om deze te vullen moet je deze eerst op de kop houden, onderkant afschroeven en daarna vullen. Op zich niet erg, maar wat doe je met je heatcoil, daar waar de wicks volgezogen zitten met liquid en die dus erg snel begint met lekken, dus opletten!

MAXI clearomizer

Hier kan ik echt kort over zijn. Super, aanrader!

Ok, toch maar wat langer dan.. ik merk dat de nieuwsgierigheid gewekt is, waarom mijn conclusie? Eenvoudig, deze clearomizer geeft een groot volume damp, daarmee dus ook meer smaak. Een ervaring die je echt zelf moet ondervinden, en voor de kosten hoef je het niet te laten, je krijgt er een clearomizer voor die robuust is, slank en met een grote damp productie. Keerzijde van de medaille, je verbruikt meer liquid, maar goed dat is logisch, meer damp productie moet ergens vandaan komen. Het is niet zo dat je na één keer een hijs nemen kunt bijvullen, maar ga ervan uit dat je wel sneller moet vullen.

iClear30 clearomizer

Een vreemde eend in de bijt. Maar dit betrekt zich alleen op het uiterlijk, een beweegbaar mondstukje die je zelf kunt draaien in je eigen gewenste positie. Leuk en handig dus, ziet er alleen wat vreemd uit als je de andere clearomizers gewend bent. Voor de rest, deze clearomizer gedraagt zich als zijn kleine broertje (iClear16). Als grote broer heeft deze dus ook wat andere eigenschappen, meer wicks, 8 stuks zelfs, dus aanvoer genoeg. Ook heeft deze meer inhoud, 3.0ml zelfs. Nadeel is echter de grootte. Op een gewone accu ziet dit vrij raar uit, op een grotere accu (denk aan een lava tube of evic) valt het niet meer op. Heb je een grotere accu of maakt het je niets uit dat je een topzware e-sigaret hanteert, dan een goede keus. De smaak ervaring met deze clearomizer is naar mijn idee gelijk aan die van een iClear16, misschien een klein verschil in voordeel van de iClear30.

De CE4 Clearomizer

Hier kan ik makkelijk zijn, in mijn ogen zijn er geen verdere verschillen tussen de CE4 en iClear16 dan alleen de mogelijkheid om de heatcoil te verwisselen. Smaak en ervaring zijn identiek.

Ik heb nog 2 clearomizers liggen die ik aan het testen ben. De Vivi Nova V3 en de Protank zal ik spoedig in dit artikel toelichten.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.