Denken over … vertegenwoordigers van het volk

Onze vertegenwoordigers, in de regering (landelijk, provinciaal, gemeentelijk), de vertegenwoordigers van de vakbonden, de waterschappen etc, etc.

Wat hebben deze lui toch allemaal gemeen? Heel veel zou je zeggen, ze vertegenwoordigen ons hoor ik je denken. Hmmm, was het maar waar, ja voor een deel misschien, in het uiterste geval wellicht. Maar in het algemeen wordt er maar één ding vertegenwoordigd, de eigen belangen!

Waarom heeft iemand die mensen vertegenwoordigd, mensen uit alle lagen, van rijk tot arm (waarvan verreweg de meeste niet in de rijke groep zitten), waarom heeft diegene zulk hoog salaris nodig? Waarom moeten ze in dure auto’s rijden, hoge onkosten vergoedingen krijgen en nog veel meer van zulks uitspattingen? Om te laten zien dat wij ook in die omstandigheden verblijven, ik vrees van niet. Hoge verantwoordelijkheid dragen? Ik kom er even niet op wat het zou rechtvaardigen, misschien kijk ik er wel verkeerd tegen aan…

De politiek die na een periode van pluche nog een riante uitkering krijgen van zeggen en schrijven 80 procent, daarna 70 procent. Overigens krijgen ze die ook als ze uit zichzelf stoppen. Precies hetzelfde dus als de mensen die ze vertegenwoordigen.. of toch niet helemaal? Oh, wacht. normale burgers krijgen 75 procent de eerste 2 maanden, daarna 70 procent. De burger die het in zijn bol haalt om zelf ermee te stoppen krijgt uiteraard niets.

Ja maar, hoor ik u denken, die ministers, kamerlieden etc. die moeten toch net als ons stervelingen solliciteren? Natuurlijk niet, kom op zeg, het idee alleen al.

Maar er zit toch wel een maximale duur aan vastgebonden? Jawel, 3 jaar en 2 maanden, en minimaal 2 jaar, tenzij de ambtstermijn korter was dan 3 maanden, dan krijgen ze “maar” 6 maanden wachtgeld.

En wij stervelingen maar denken dat ze er voor ons zitten.. jaja

Ik snap wel dat ze wat extra’s mogen verdienen omdat ze een land/provincie/gemeente/vul maar in vertegenwoordigen, maar alsjeblief, waarom nou weer die extremen? Zoek maar eens uit wat die lieden verdienen krijgen en bepaal voor jezelf eens of dit een juiste beloning is, ik voor mijn deel denk er het mijne over (zoals je al begrepen hebt bij het lezen).

Iemand vertegenwoordigen, of een halve volksstam vertegenwoordigen moet je doen uit idealisme, niet uit geld bejag. Komt het geld namelijk meer in beeld dan zul je zien dat er iets uit beeld gaat (juist ja, datgene wat je eigenlijk zou moeten doen, vertegenwoordigen). Om je uit te drukken waar je achterban aan denkt heb je geen zwaar gevulde beurs voor nodig, dat kan ook als je straat arm bent, wat overigens ook niet hoeft, maar enigszins normale bedragen zouden de vertegenwoordigers wel sieren.

Mijn menig hier op het net spuien doe ik overigens ook geheel belangeloos, geen reclames voor nodig, geen donaties of welke vergoeding dan ook Smile

Denk eraan!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.