Denken over … de USA

opeens komt de gedachte weer op, de USA, “Land of the free”.. of toch maar niet?

Als je alle berichten zo leest, vooral omtrent de wetgevingen aldaar begin ik toch sterk aan het Land van de vrijheid te twijfelen. Een hoop wetten zijn daar aangenomen om juist die vrijheden te ontnemen, ze schuwen zelfs niet meer voor martelingen, lekker land toch?

Wat ook opvalt, ze schreeuwen moord en brand als er iemand buiten de VS een misdaad begaat richting hun land. Volste recht natuurlijk. Ze willen die personen dan ook het liefst per direct naar hun land krijgen zodat ze berecht kunnen worden. Wil elk land toch? En daar wringt de schoen ook weer direct… De VS heeft enorm veel uitleveringsverdragen afgesloten met andere landen, maar geen enkel land kan een burger van/uit de VS uit laten leveren. Mooi systeem toch? Internationaal gerechtshof, ICC, gevestigd in Den Haag, wordt door zowat alle landen op de wereld erkend, behalve natuurlijk, voel je hem aankomen? Nee, inderdaad, de VS is van mening dat hun burgers niet mogen verschijnen voor dit gerecht. Ze wilden eerst wel, echter tijdens de bewinden van Bush en co werd er toch maar vanaf gezien, wellicht vanwege de mensenrechten die niet werden nageleefd tijdens hun “Oorlog tegen de terreur”?

Niet meer aan denken dus…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.