Denken over … Allowing snus in the EU could save 350.000 lives per year | Christian Engström, Pirate MEP

Allowing snus in the EU could save 350.000 lives per year | Christian Engström, Pirate MEP.

En jawel hoor, daar gaan we weer.. weer zo’n ex roker in de politiek die zijn eigen ex rook gevoel wil opdringen bij de rest.

De politiek en hun regeltjes betreffend “ongezond leefgedrag”, hebben we nu al regels nodig om te weten hoe we moeten leven? De WHO zegt, roken is ongezond, politiek reageert, wij ontmoedigen roken. Met andere woorden, we zullen er wel voor zorgen dat de niet nadenkende burgertjes toch wel even duidelijk gemaakt wordt dat ze niet uit hun zelf een beslissing kunnen nemen of ze wel of niet het risico nemen.

Wat volgt? Vet eten is ongezond, gaat de politiek dan ook ervoor zorgen dat er geen vet eten meer bereid mag worden?

Laat de mens toch in zijn waarde! Als iemand zelf het besluit neemt om te roken, is het toch een eigen beslissing over zijn eigen lichaam? Ik vertel een ander ook niet dat hij dingen moet nalaten die risicovol zijn, ik ga ervan uit dat diegene er wel een beslissing kan nemen…

Politiek en regeldrang..

Hier kan ik me toch zo lekker druk om maken. LAAT DE ROKER TOCH EENS MET RUST en gooi je zelf eens op echt belangrijke zaken, armoede, vergrijzing, discriminatie, werkloosheid, economische malaise, milieu vervuiling, mensenrechten, genoeg thema’s, maar nee, het moet weer zo…

Altijd weer het “Ik rook niet meer dus moet jij ook niet meer roken”, grrrr….

Geen denken aan!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.